Waarom zou ik een refurbished laptop gaan kopen?

Een betrouwbare goede laptop nodig, maar heeft u een krap budget?

Een goede laptop is voor heel veel mensen van groot belang. Niet alleen voor het onderwijs zijn makkelijk mee te nemen laptops tegenwoordig onmisbaar geworden. Ook als u veel online moet werken voor uw baan, kan een laptop daarin van essentieel belang zijn. Een nieuwe laptop kopen is echter erg duur. Hoe kunt u een betaalbare laptop kopen die toch voldoet aan uw eisen?

Nou, door het kopen van een refurbished laptop of computer natuurlijk!

Wat betekent refurbished eigenlijk?

Een refurbished laptop heeft twee belangrijke kenmerken; hij is al eens eerder gebruikt, en hij is grondig getest, gereinigd, gecontroleerd op schade en waar nodig gerepareerd, voor hij weer de verkoop in gaat. Dat gebeurt allemaal niet bij het kopen van een tweedehands laptop.

Via online tweedehands marktplaatsen koopt u vaak laptops waar helemaal geen enkele controle op is geweest. Het komt zelfs vaak voor dat iemand zijn of haar zolder opruimt en toevallig een oude laptop terug vindt, die hij of zij niet meer gaat gebruiken. Dit is natuurlijk niet goed geweest voor de staat van deze laptops, en er is een grondige reiniging noodzakelijk om ze weer optimaal te laten functioneren. Naast de reiniging van de laptop zelf, is ook de harde schijf vaak niet voldoende gerepareerd bij een tweedehands laptop. Bij harde schijven waar alleen alles naar de prullenbak verplaatst is, kan de privacy van de vorige gebruiker in de problemen komen. Daarnaast kan een nog volle harde schijf leiden tot een langzamere Windows ervaring voor de gebruiker van de laptop.

Een goede refurbished laptop komt ook altijd met garantie. Daarnaast weet u zeker dat de laptop uitgebreid is nagekeken, getest en gereinigd, zodat alle componenten optimaal werken en niet binnen een paar weken al problemen ontstaan.

Voordelen van een refurbished laptop

Er zijn een aantal redenen om een refurbished laptop te kopen boven een nieuwe of tweedehands laptop.

refurbished laptops zijn veel goedkoper dan nieuwe laptops, doordat ze voor een lage prijs worden ingekocht en na het refurbishing-proces weer doorverkocht worden. Het verschil in inkoopprijs en verkoopprijs is minimaal.

Ook is een refurbished laptop een betere aankoop dan tweedehands laptops, omdat er bij een refurbished laptop altijd goed wordt gekeken naar mogelijke schade en mankementen waardoor de laptop minder lang mee zou gaan. Een tweedehands laptop is echter nooit gecontroleerd door een professional; daarbij wordt vaak alleen de belangrijkste bestanden (foto’s en documenten, etc) van de vorige gebruiker van de harde schijf verwijderd. Dit uitgebreide proces om te garanderen dat de laptop goed werkt, zorgt er voor dat u niet bang hoeft te zijn voor een miskoop. Ook biedt een verkoper op Marktplaats doorgaans geen garantie. Het komt dan ook heel vaak voor bij tweedehands aankopen dat de laptop het niet erg lang volhoudt, waarbij je als consument geen rechten hebt. Bij refurbished laptops is dit niet het geval! Bij een laptop is het natuurlijk nooit slim om deze zonder garantie aan te schaffen. Een apparaat als een laptop of computer zit zeer ingewikkeld in elkaar, waardoor er ook makkelijk iets kapot kan gaan. Mocht het gebeuren dat de tweedehands laptop het niet meer doet, heeft u geen enkele poot om op te staan. Een kapotte tweedehands laptop laten repareren door een computer reparatie shop, dat kan dan nog wel eens duur uitvallen.

Duurzaam en beter voor uw portemonnee

Ook het milieu is blij dat u voor een refurbished laptop kiest. Door een refurbished laptop te kopen hoeft er namelijk geen nieuwe onderdelen gemaakt te worden, wat erg veel beter is voor het milieu en klimaat. Een refurbished laptop kopen zorgt er voor dat er weer één computer onnodig wordt gefabriceerd. Hierdoor kunt u met uw aankoop een positief effect hebben op de groeiende schaarste van laptop componenten wereldwijd.

Een refurbished laptop kopen, daar helpt u niet alleen uzelf mee, maar ook onze wereld!