Biologische afbreekbaar plastic

Biologische afbreekbaar plastic

Ooit gehoord van bioplastic? Over het algemeen gebruiken we twee termen hiervoor namelijk biobased plastics en biologisch afbreekbare plastics. Biobased plastics zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Echter, komen er steeds meer vragen op het gebied van biologisch afbreekbaar plastic. Deze antwoorden vind je op deze pagina terug inclusief de antwoorden. Mocht je nog aanvullende vragen hebben, dan kun je deze altijd aan ons stellen.

Is bioplastic de oplossing?

Nee, bioplastic wordt ontworpen om wegwerp plastic te vervangen, maar dit is alleen voor verpakkingen van plastic die je eenmaal kunt gebruiken om vervolgens weg te gooien. Deze type bioplastic draagt dus niet bij aan het verminderen van onze wegwerpcultuur. Zolang de mensheid continue blijft investeren in verpakkingsvrij innovaties blijven we continu deze waardevolle grondstoffen weggooien en daarom is dit niet de oplossing. Het helpt natuurlijk wel!

Helpt bioplastic wel bij aan het verminderen van de plasticsoep?

In 2015 is er een onderzoek geweest van de Verenigde Naties waarin aan wordt getoond dat bioplastic niet zorgt voor een afname van plastic. In zeewater breekt bioplastic nauwelijks af waardoor het in water als nog als gewoon plastic gekwalificeerd wordt. Helaas is dit dus niet de oplossing voor het beperken van de plastic soep die onze zeeschildpadden aanvallen. Ben jij benieuwd hoe je wel een bijdrage kan leveren aan het tegengaan van plasticsoep? Neem dan contact op met een partij die zich hiervoor inzet!

Is bioplastic milieuvriendelijk?

Afbreekbaar bioplastic is gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals suikerriet en maïs. Deze producten zijn veelal ontwikkeld door intensieve landbouw. Het verbouwen hiervan kost veel energie en tijd. Deze productie gaat gepaard met kunstmest en bestrijdingsmiddelen voor productie wat een negatief impact heeft. Kortom, het is aan te raden om extra aandacht te besteden aan deze type producten omdat ze niet direct milieuvriendelijker zijn.

Wil jij nog additionele informatie?

Wil jij nog additionele informatie over hoe alles gaat? Dan is het goed om verder te kijken naar de mogelijkheden. Op het internet kun je diverse websites raadplegen waar puur informatie wordt verschaft over het onderwerp plastic en milieu. Hierdoor krijg jij direct inzichtelijk wat de mogelijkheden zijn zodat je niet voor verrassingen komt te staan en dat is natuurlijk erg prettig. Wil jij een bijdrage leveren aan het milieu? Ook in dat geval is het goed om contact op te nemen met ons. Door onze expertise in het milieu kunnen wij jou als de beste helpen bij het ontwikkelen van een milieuvriendelijke gedachte.

MEER TE WETEN KOMEN

Elektronica schroot

Circulair

Oplosbaar