Waarom het zo belangrijk is om oude hardware te recyclen?

Als bedrijf heeft u vaak veel apparaten, zoals computers, nodig. Dit betekent dat u deze moet aanschaffen, maar ook steeds moet vernieuwen. Wat doet u dan met de oude hardware? Gooit u die weg? Verkoopt u de apparaten? Er zijn verschillende opties voor het wegdoen van oude hardware. Wel is het belangrijk dat u de oude hardware die niet meer te verkopen is laat recyclen. Verder in dit artikel wordt dit verder toegelicht en uitgelegd waarom het zo belangrijk is om te recyclen.

Milieu

Ten eerste is het recyclen van hardware goed voor het milieu. In elektronische apparaten zitten veel schadelijke stoffen. Tegenwoordig worden veel oude apparaten zo maar bij het restafval gegooid. Dit komt omdat mensen het een te grote moeite vinden om de apparaten in te leveren bij de gemeente. Apparaten bij het restafval gooien is echt slecht voor het milieu. De schadelijke stoffen kunnen vrij komen, en de materialen van de apparaten gaan verloren. Ook komt het vaak voor dat apparaten achterblijven, en dat er steeds weer nieuwe apparaten moeten worden gemaakt. Bij het maken van nieuwe apparaten komen ook veel schadelijke stoffen vrij. Dit betekent dat IT recycling eigenlijk essentieel is. Met IT recycling doet u dus aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, en hebt u dus oog voor de rest van de wereld.

Portemonnee

Recyclen kan ook goed zijn voor de portemonnee. Vaak kunt u als bedrijf nog een prijs krijgen voor het recyclen van uw oude hardware. Er zijn partijen die deze apparaten opkopen, en dan de waardevolle onderdelen recyclen en gebruiken in de toekomst. Het is dus zonde om hardware zo maar weg te gooien of te bewaren.

Hergebruiken

Hardware, zoals computers, bestaat uit veel verschillende elektronische onderdelen en metalen. Dit betekent ook dat deze materialen kunnen worden hergebruikt. Als u ervoor kiest om de oude hardware te recyclen, dan kunt u dus ook geld krijgen voor de kapotte hardware. De materialen en onderdelen zijn namelijk ook wat waard, omdat deze dus nog bruikbaar zijn.

Data lek

Heel veel bedrijven nemen maatregelen om de vertrouwelijke data niet te laten lekken. Toch wordt vaak vergeten dat er ook data kan blijven zitten op oude apparaten. Dit betekent dus dat het kan voorkomen dat mensen informatie halen van uw oude apparaten die u weggooit. Het is dus belangrijk dat u goed nadenkt wat u doet bij het wegdoen van apparaten. Het laten recyclen door een professionele partij of door de gemeente is vaak verstandig. Deze partijen vernietigen de data voor u.

Waar kunt u de oude hardware inleveren?

U kunt er voor kiezen om de apparaten in te leveren bij de gemeente of andere overheidsinstellingen. Een gemeente heeft een afscheidingsstation of een milieustraat waar u makkelijk de apparaten kan inleveren. Verder zijn er ook partijen die uw apparaten kunnen opkopen en recyclen. Deze partijen gebruiken ze dan weer, en zo bent u goed bezig met het milieu. Een partij die deze dienst aanbiedt is CTC IT solutions. Deze partijen kunnen ook professioneel uw achtergebleven data verwijderen, en u kunt een groot aantal apparaten in één klap wegdoen zonder moeite.