Alles wat je wilt weten over de Nikon Z5 camera

De Nikon Z5 is een full-frame systeemcamera met een hoog beeldkwaliteit. Deze camera heeft veel verschillende functies en is zeer geschikt om zowel foto’s als video’s mee te maken. Hiernaast is hij ook makkelijk te gebruiken en licht van gewicht. Dankzij een hybride autofocussysteem met 273 scherpstelpunten is de Z5 snel en nauwkeurig, met een bijzonder scherp beeld. Ben je nieuwsgierig naar meer informatie over de functies en voordelen van deze camera? Je leest het in dit artikel.

Beeldkwaliteit van de Nikon Z5

De goede fotokwaliteit van deze camera is grotendeels te danken aan zijn Z-vatting, de grootste verkrijgbare objectiefvatting. Een grotere hoeveelheid licht bereikt de sensor van de camera, wat zorgt voor meer details, kleur en diepte. Het detailleringsniveau van de Nikon Z5 is erg hoog en dat blijft zo als je van dichterbij of verder weg fotografeert. Je verliest zelfs geen detail als je de foto’s uitsnijdt: ideaal voor websites, of als je je foto’s uit wilt printen. De hoge kwaliteit is evengoed van toepassing op video’s. De scherptediepte is klein, het dynamisch bereik groot en de camera past zich bij lichtwisselingen gelijk aan.

De veelzijdige functies van de Nikon Z5

Van portretten tot landschappen, van grote tot kleine hoeken en in verschillend licht: met de Nikon Z5 kun je allerlei verschillende soorten foto’s en video’s maken. Het beeld blijft zelfs scherp als je onderwerp beweegt! De camera heeft een ingebouwde VR-beeldstabilisatie over 5 assen, waardoor je foto’s en video’s kunt maken met een uitzonderlijk lange sluitertijd. De Z5 heeft een full-frame sensor, een bijzonder scherpe EVF en een krachtige EXPEED 6-processor. Dit maakt full-frame foto’s maken een simpele klus. De basiskit van de Z5 komt met een klein en licht NIKKOR-Z zoomobjectief van 24-50 millimeter.

Overige informatie over de Nikon Z5

De Nikon Z5 kost tussen de 1.300 en 1.500 euro en is ook verkrijgbaar in een voordeelbundel samen met enkele andere producten. De camera heeft twee kaartsleuven en kan gecombineerd worden met alle full-frame NIKKOR Z-objectieven. Hij weegt 675 gram, heeft een diepe grip en is weerbestendig afgedicht. De belangrijkste bedieningselementen zijn handig geplaatst voor het gemak van de gebruiker. WiFi en Bluetooth zijn ingebouwd in de camera, waardoor je makkelijk je opnames kunt delen. Met de SnapBridge-app wordt dit nog eenvoudiger en kun je zelfs je smartphone als afstandsbediening gebruiken. De Z5 kun je gemakkelijk opladen via een USB-aansluiting.