Arduino is het meest invloedrijke open-source hardware-initiatief ooit In 2003

Arduino is een gratis en open-source elektronica prototyping platform met aanpasbare hardware en software. Deze hardware is een open-source printplaat met een microprocessor en input/output (I/O) pinnen voor het manipuleren van fysieke apparaten zoals LED’s, servo’s, en knoppen. Het bord wordt vaak gevoed via USB of een externe voeding, zodat het extra hardware en sensoren kan voeden.

Bovendien beschikt Arduino over een open-source softwarecomponent die verwant is aan C++. U kunt code maken, compileren, en vervolgens uploaden naar uw Arduino voor standalone prototyping en projecten met behulp van de Arduino geïntegreerde ontwikkelomgeving (IDE).

Dit alles is gemaakt om eenvoudig in gebruik te zijn, zodat kunstenaars en makers hun concepten vrij kunnen ontwikkelen tot tastbare producten. Als u geïnteresseerd bent om zelf iets te maken, kijk dan eens naar de beschikbare hardware- en softwaremogelijkheden om u op weg te helpen.

Variaties van Arduino

Omdat de Arduino-hardware “open-source” is, kun je de schema’s van elk bord bekijken. Dit houdt in dat als je wilt, je de hardwarecomponenten kunt kopen en het bord zelf in elkaar kunt solderen. Om te beginnen, raden we je aan de €30 uit te geven en te bepalen hoeveel je eigenlijk wilt investeren. De Arduino komt in een reeks van verschillende variëteiten, wat het moeilijk maakt om de juiste te kiezen, maar de variëteit geeft ook flexibiliteit in het vinden van de ideale oplossing.

Een Arduino

De Uno is een uitstekende eerste Arduino; het biedt een solide basis voor wie net begint en heeft veel van de functies die je nodig zult hebben als je meer over het platform leert. Het is ook compatibel met praktisch elk schild.

Nano Arduino

De Nano is bijna identiek aan de Arduino Uno in termen van functies, maar het is ongeveer 1/3 van de grootte en kan niet gemakkelijk schilden gebruiken. De Uno is ontworpen om te worden gebruikt als een permanente vaste waarde in projecten of voor het testen met breadboards.

Accessoires voor Arduino

Shields maken het toevoegen van functionaliteit aan je Arduino eigenlijk heel eenvoudig. Deze bevatten pinnen die rechtstreeks in de bovenkant van je Arduino schuiven, zodat je meteen kunt profiteren van alles wat het schild te bieden heeft. U kunt ook meerdere schilden in één combineren. Dankzij de veelzijdigheid van de schilden, is een Arduino die Twitter controleert voor een bepaalde hashtag (ethernet schild) en vervolgens een RC-voertuig met behulp van RF (RF-schild) niet buiten het bereik van een enkel project.

U zult merken dat sommige schilden veel lijken op Arduino-borden, maar laat u niet misleiden: ze missen de belangrijkste rekenkracht die nodig is om de code uit te voeren die u in sketches zult schrijven.

Ethernet

Dit is een van de meest populaire schilden omdat het uw Arduino toelaat om te communiceren en te controleren via het internet. Het Ethernet-schild is een van de meest veelzijdige op de markt, en als je eenmaal de grondbeginselen hebt geleerd, zou je moeten overwegen er een aan te schaffen.

Motor

De Arduino kan motoren aansturen zonder een schild, maar het motorschild brengt het naar een hoger niveau. Je kunt het gebruiken om je grasmaaier op afstand te laten draaien of je eigen robot te maken.

Andere Arduino schilden omvatten die voor muziek, videospelletjes, en Bluetooth. Dit is slechts het topje van de ijsberg; wij raden u aan uw eigen onderzoek te doen om het ideale schild voor uw project te vinden.

Als u een prototype wilt maken van Arduino’s en schilden met verschillende sensoren, stellen wij voor om de medewerkers van Elektor te benaderen. Zij zullen u niet alleen helpt bij het prototypen, maar u ook laat zien hoe u permanente printplaten voor uw project kunt maken.