18 – Hosted telefonie is de communicatieoplossing voor bedrijven!

Iedereen weet dat communicatie binnen een bedrijf zeer belangrijk is. Als bedrijf wil je natuurlijk optimaal bereikbaar zijn voor je klanten. Optimale bereikbaarheid kan lastig zijn voor een bedrijf. Zeker nu thuiswerken op afstand steeds populairder wordt. Dit soort trends kunnen leiden tot nieuwe communicatievraagstukken. Het antwoord op deze communicatievraagstukken is hosted telefonie! Hosted telefonie is een communicatieoplossing voor bedrijven. In deze blog stellen we hosted telefonie aan je voor. Benieuwd naar wat hosted telefonie voor jouw bedrijf kan betekenen? Lees dan snel verder!

Wat is hosted telefonie?

Hosted telefonie is eigenlijk niks meer dan telefoneren via het internet. Het is dus eigenlijk een virtuele telefooncentrale in de cloud. Als bedrijf kun je verschillende vaste en mobiele apparaten toevoegen aan hosted telefonie, bijvoorbeeld een mobiele telefoon of laptop. Deze apparaten krijgen een eigen telefoonnummer en account. Via dit account kunnen werknemers inloggen op een hosted telefonie apparaat. Zo zijn je werknemers overal bereikbaar onder het nummer van het bedrijf. Zo is je bedrijf optimaal bereikbaar voor je klanten, zonder een grote investering. 

Voordelen hosted telefonie

Hosted telefonie vergroot de bereikbaarheid van je bedrijf, maar wist je dat hosted telefonie nog veel meer voordelen heeft? Hosted telefonie is bijvoorbeeld ook erg flexibel en schaalbaar. Dit maakt hosted telefonie uitermate geschikt voor snel groeiende bedrijven. Je kan namelijk gemakkelijk het aantal apparaten op- en afschalen. Een ander voordeel is dat met hosted telefonie je de communicatie van je bedrijf kan personaliseren. Het is bijvoorbeeld mogelijk om extra functies toe te voegen, zoals een receptionist functie of een keuzemenu. Zo komt de klant sneller bij de juiste persoon terecht en dat scheelt veel kostbare tijd. Ook is het mogelijk om je eigen nummer te behouden. Als je kiest voor nummerbehoud, dan zorgt de leverancier van de hosted telefonie ervoor dat je nummer hetzelfde blijft. 

Meer weten over hosted telefonie?

Wil je graag meer weten over hosted telefonie? Of wil je graag overstappen op hosted telefonie? Neem dan een kijkje op een site van een hosted telefonie aanbieder. Via een hosted telefonie aanbieder kun je meestal een vrijblijvende inventarisatie van je telefoonnetwerk aanvragen. Zo weet je binnen no time of een overstap op hosted telefonie de communicatieoplossing is voor jouw bedrijf!