Wat is het werken in de cloud

In de moderne maatschappij werken steeds meer bedrijven, maar ook particulieren, in de cloud. U zou u af kunnen vragen wat we daar nu eigenlijk mee bedoelen. Onder het werken in de cloud verstaan we niets anders, dan dat we online werken. Door het werken in de cloud worden uw bestanden, software en data op een andere plaats opgeslagen dan in uw computer. Die plaats noemen we de cloud. U heeft daarbij als particulier of bedrijf geen eigen infrastructuur nodig.

Wat zijn de voordelen om in de cloud te werken?

Wanneer u tijdens het werken gebruik maakt van de cloud, heeft u heel wat voordelen. Door te werken in de cloud kunt u snel, flexibel en veilig werken. Ook een belangrijk voordeel is dat u op iedere plek op de aarde kunt werken als u gebruik kunt maken van een werkende internetverbinding. U kunt daardoor uw laptop of tablet overal gebruiken. Heeft u op een bepaald moment geen internetverbinding, dan kunt u gewoon offline werken. Zodra u dan weer een internetverbinding heeft, wordt het geheel gesynchroniseerd en zullen uw gegevens weer in de cloud terecht komen.

Het onderhoud

U hoeft, wanneer u in de cloud werkt, niet meer te denken dat u zelf het onderhoud aan uw software of server moet doen. De cloud provider zal het onderhoud van de infrastructuur regelen. De provider zal er zelfs voor zorgen dat als u in de cloud werkt, de software wordt geüpdatet. Daarom zijn bedrijven die in de cloud werken altijd in beweging. Het is mogelijk om nieuwe software aan te schaffen en ook de opslagcapaciteit uit te breiden. U betaalt voor het werken in de cloud een maandelijks vast bedrag. U betaalt voor het aantal gebruikte licenties en prestaties. Hierdoor heeft u constant een goed overzicht in uw kosten. U hoeft al deze zaken niet zelf te regelen. Door gebruik te maken van Conniction zullen zij ervoor zorgen dat uw hardware en software voor u werkt en blijft werken. Conniction zorgt voor de klanten 24/7. Ze ondersteunen en installeren bepaalde hardware als dat nodig is en programma’s als vereist is. Door gebruik te maken van Conniction kunt u overal en vooral efficiënt werken.