Elektrisch schakelen in de industrie

Elektrisch schakelen heeft sinds de jaren ’60 een enorme evolutie doorgemaakt, dit komt vooral door de introductie van de PLC’s (Programmable Logic Controllers). Deze speciale computers maken het voor monteurs mogelijk om machines in fabrieken veel makkelijker te besturen. Met eenvoudige wijzigingen in de instellingen van de PLC’s, kunnen de machines flexibeler en efficiënter opereren. Tegenwoordig hebben storings- of onderhoudsmonteurs dagelijks te maken met PLC’s en spelen ze een cruciale rol in elektrisch schakelen. Met de cursus Elektrisch Schakelen wordt geleerd om op de juiste manier met deze systemen om te gaan. De cursus is specifiek gericht op storings- en onderhoudsmonteurs die werkzaam zijn in de (maak)industrie.

De cursus Elektrisch Schakelen

Alle belangrijke aspecten van elektrisch schakelen worden tijdens de cursus behandeld, van de basisprincipes van elektriciteit tot geavanceerde schakeltechnieken. Deelnemers zullen leren over de opbouw van schakelkasten, het interpreteren van elektrische schema’s en het direct oplossen van veelvoorkomende problemen. Bovendien wordt er tijdens de cursus elektrisch schakelen speciale aandacht besteed aan veiligheidsprocedures en de nieuwste industriële normen, zodat deelnemers na afloop van de cursus niet alleen kundig, maar ook volgens de laatste regelgeving kunnen opereren. Na afloop van deze cursus ben je als monteur bekwaam om zelfstandig aan het werk te gaan.

Cbt biedt flexibele leeropties

De cursus Elektrisch Schakelen volgen bij Cbt is een goede keuze, want Cbt staat bekend om zijn praktijkgerichte trainingen en diepgaande expertise in technische educatie. De cursus duurt 5 dagen en bestaat uit een theoriegedeelte met een voorbereidende e-learning en diverse praktijkopdrachten. De docenten zijn ervaren professionals uit de industrie die hun kennis en ervaringen actief delen met de cursisten. Bekijk het volledige cursusaanbod van Cbt op https://cbtresultaatuitopleiden.nl  en ontdek alle verschillende trainingsfaciliteiten, waaronder de interactieve leeromgeving. Cbt biedt flexibele leeropties, zoals online modules en persoonlijke ondersteuning. Hierdoor is de cursus toegankelijk voor iedereen, ongeacht de locatie of het schema van medewerkers.