Recyclebare elektronica

Recyclebare elektronica

Televisies, iPods, iPads, computers en andere elektronica belanden allemaal in een schroothoop. Wist je dat er jaarlijks zo’n 50 miljoen ton aan elektronisch afval wordt weggegooid? Het meeste van deze afval is helaas niet meer te gebruiken, maar een gedeelte is recyclebaar dankzij de uitvinding van een nationaal fysische laboratorium in Groot Brittannië. Zo wordt hier gebruik gemaakt van warm water waar de chips in worden gedompeld. Hierdoor lost het bindmateriaal op waardoor je losse chips weer in de hand krijgt.

Geld voor je elektronica

Wil jij geld voor je oude elektronica? Dat is zeker mogelijk! Op het internet zijn er diverse aanbieders die jouw oude elektronica overnemen. Hierbij is het wel goed om te vermelden dat niet elk apparaat wordt overgenomen. Er wordt altijd gekeken naar de mogelijkheden voor het recyclen. Ben jij niet zeker? Stuur dan altijd een mail met foto’s zodat de partijen kunnen kijken wat ermee gedaan kan worden. Hierdoor weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en dat is natuurlijk precies wat je wilt.

 

Hergebruiken van materialen

Het hergebruiken van materialen is van groot belang en daarom is het goed om hier aandacht aan te besteden. Wist je namelijk dat door de technologische ontwikkelingen het mogelijk is om de chips om te smelten naar nieuwe chips? Dat is natuurlijk erg bijzonder en om deze reden is het ook goed om jouw steentje bij te dragen aan de economie en aan het milieu. Het weggooien van spullen is namelijk zonde als je er ook geld voor kunt krijgen. Daarnaast is het weggooien ook slecht voor het milieu en daarom is het ook aan te raden om dit niet te doen. Het verbeteren van de wereld begint immers bij jezelf dus draag een steentje bij!

Welke apparaten kun je inruilen

Natuurlijk ben jij benieuwd welke materialen je kunt inruilen om ervoor te zorgen dat je niet voor niets het elektronica opstuurt. Om deze reden is het goed om vooraf altijd op te zoeken. Over het algemeen kun je prima diverse apparaten inleveren zoals een iPad, telefoons en laptops. Het is altijd lastig om dit vooraf te bepalen en daarom is het goed om dit vooraf te bespreken zodat je achteraf zeker weet dat je niet voor verrassingen komt te staan. Op het internet kun je diverse websites raadplegen die je kunnen helpen.

MEER TE WETEN KOMEN

Elektronica schroot

Biologische

Circulair

Oplosbaar